Armbanden van toen tot nu

boho armband met tekst

De populariteit van armbanden gaat terug tot de Romeinse tijd en gaat nog steeds door.

Romeinse armbanden hadden veel van de ontwerppatronen van kettingen en oorbellen uit die tijd. De immer populaire bolletjesoorbellen uit die tijd werden mooi gecombineerd met een bolvormige armband. Gegraveerde armbanden en slangenarmbanden waren erg populair in de Romeinse tijd.

Armbanden gemaakt van gedraaide spoel met leeuwenkopuiteinden waren gebruikelijk, evenals de tweedelige armbanden eindigend met een paar leeuwenkoppen. De Heracles-knooparmband wordt erkend als een stuk uit de Romeinse tijd.

De Romeinen waren erg creatief in het ontwerpen van hun sieraden. Ze leenden echter nog steeds van Griekse motieven. Palmetto’s, vluchtende honden en acanthusbladeren, allemaal van Griekse oorsprong, werden vaak gezien bij het ontwerpen van Romeinse sieraden.

Stenen en glas werden vaak gebruikt in Romeinse armbanden. . Edelstenen werden vaak aangetroffen in ogen. Open banden werden gesneden om een ​​rij klimop voor te stellen en verstrengeld met parels.

Veel van de armbanden met bladeren en bessen waren zwaar versierd met decoratief glas. De rijkere vrouwen droegen armbanden die waren gelaagd in omlijsting met smaragden.

In de Georgische tijd bleven armbanden populair.

Parijse juweliers stonden bekend om hun gouden armbanden met parelrand. Na de jaren 1820 werd koraal het “in” fashion statement, dus waren armbanden en andere sieraden zwaar bezet met koraal.

In de Georgische tijd was het erg in de mode om veel armbanden tegelijk te dragen, waaronder armbanden van goudgaas met brede linten en armbanden van zijden linten. Edelstenen en diamanten armbanden zijn ontworpen in geometrische patronen. Goud werd in deze tijd intensief gebruikt.

Het Victoriaanse tijdperk bracht veranderingen in de mode van vrouwen, waaronder sieradenstijlen. Oorbellen werden lang en bungelden, armbanden werden stijf en werden normaal gesproken in paren gedragen. De armband met gesp werd erg in de mode.

good vibes only infinity armband staal zilver

De sieraden uit het Victoriaanse tijdperk drukten sentiment uit, en armbanden waren geen uitzondering. Armbanden zouden medaillons of bedels bevatten met afbeeldingen of haar van een geliefde, en gravures waren heel gewoon

Vroege Victoriaanse sieraden genoten een beetje mystiek met verborgen betekenissen die populair waren. De acrostichonarmbanden waarbij de eerste letter van elke edelsteen een woord van vriendschap was, waren erg populair. Een armband met Lapis, Opal, Vermeil [hessonite granaat] en Emerald zou bijvoorbeeld Liefde spellen.

De Art Nouveau-periode zag opnieuw veranderingen in mode en sieraden. Kameleons en slangen wikkelden zich rond armbanden. De mystieke Egyptische scarabee werd gevonden op armbanden en ringen.

Andere populaire wezens waren libellen, vlinders, bijen, pauwen, zwanen en zelfs vleermuizen. Dit was een zeer figuratieve periode verbonden aan de natuur.

Als sieraden geen wezens afbeelden, waren het bloesems of bloemknoppen afgebeeld.

Van 1910 tot 1939 zagen de damesmode mouwloze of korte mouwjurken verschijnen. Het resultaat waren flexibele armbanden en armbanden die om de bovenarm werden gedragen. Deze armbanden waren vaak versierd met edelstenen of diamanten.

Van 1940 tot 1949 werden Amerikaanse ontwerpers sterk beïnvloed door de ontwerpen van het Franse huis Van Cleef & Arpels. Armbanden met een lint van zeshoekige lijnen gecentreerd op fijne edelstenen vastgemaakt met zware gespen werden erg in de mode.

Van 1950 tot 1960 waren er overdag eenvoudiger lijnen voor niet alleen gouden armbanden, maar ook voor halskettingen. Gouden mesh of twisted wire armbanden waren erg populair.

Van 1960 tot 1970 werden armbanden flexibeler en werden vaak met edelstenen bezet. Armbanden aan de andere kant werden stijver en werden vaak gezien met willekeurige diamanten plaatsingen.

Van 1970 tot 1979 waren armbanden flexibel en vaak bezet met kleine baguettes. Fijne en sierlijke armbanden waren in de mode.

Vanaf de jaren 80 tot nu is de armbandmode gemengd en gevarieerd. Armbandstijlen zijn meer een individueel fashionstatement dan een trend geworden.

Goud is altijd populair gebleven, net als edelstenen, maar sterling zilver is erg populair geworden en staat bekend om zijn veelzijdigheid en draagbaarheid tegen betaalbare prijzen. In de afgelopen jaren zien we ook een toename van de vraag naar titanium armbanden.

Vandaag gaat een damesmode-statement over haar! Waar ze van houdt, waar ze zich goed in voelt. Dus je armband garderobe kan zijn wat je maar wilt. Draag een sierlijke gouden armband met edelstenen of een arm vol onhandige armbanden, wat dit seizoen erg in de mode is.

Je fashion statement gaat over wie je bent, dus voel je vrij om jezelf te zijn!

Oorspronkelijke prijs was: €29,95.Huidige prijs is: €27,95.
Oorspronkelijke prijs was: €29,95.Huidige prijs is: €27,95.